woensdag 20 juni 2018

woensdag 20/06/2018


Mama's en papa's,...

Vandaag waren de leerlingen nog in een ver dromenland toen ons zeeklaslied de eerste noten liet horen! Vele oogjes waren moeilijk open te krijgen, maar dit veranderde snel toen we (de 4 leerkrachten) aan het bed van Seppe stonden om hem wakker te maken met een 'happy birthday'-lied.
Hierna trokken we allen in ons opperbeste humeur richting ontbijt.

Met een volle maag startten we met het opruimen (bij sommigen ontmesten) van de kamer, het vullen van de koffers, ... 

Als alles opgeruimd was, vertrokken we voor een laatste keer te voet naar het strand van De Panne. Na het zoeken van enkele schelpen (die we morgen in de klas nodig hebben) kwam er een amfibieboot aangereden. Echt SUPER!
We leerden hier duidelijk mee wat een amfibie precies is.
Gelukkig kregen we allen een reddingsvestje om aan te trekken, want de kleine golven zorgden voor grote kriebels in onze buik. Dit konden we doen met een piepend zonnetje aan de hemel!

Nu, na het middagmaal: Soep – vol au vent met frietjes kunnen de leerlingen eventjes vrij spelen op het speelplein. Straks komt een treintje ons oppikken om naar het strand van Oostduinkerke te gaan. Daar kunnen we de enige echte garnaalvisser van de hele wereld aan het werk zien. Echt echt echt de moeite waard. 

De vangst mogen we meenemen naar het huis van de garnaalvisser. Daar zullen we de weg zien die een VERSE garnaal aflegt zodat ze klaar zijn om opgegeten te worden. (Sorteren, wassen, koken, pellen en ten slotte njam njam!)
MMMMMMM dit zal lekker zijn! 

Rond  16.45u gaan we starten met het inladen van de bus. (Dit kan later zijn ook,… afhankelijk van onze laatste activiteit.)

Hopelijk zijn we rond 18.00u in Avelgem. 
Neem het ons a.u.b. niet kwalijk als we iets vroeger of later terug zijn. 
We zullen op de blog en op facebook melden als we hier vertrekken.

Deze avond zullen we nog proberen de foto's op de blog te plaatsen van onze derde dag aan de zee.
Alvast een dikke dank je wel voor de reacties. 
Zowel de leerlingen als leerkrachten genieten ervan!

Tot vanavond,
Jullie deugenieten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten